Vijesti

Banja Luka: Funkcioneri RS,negiraju genocid u Srebrenici

Povod skupa je, kako su naveli, Rezolucija o genocidu u Srebrenici o kojoj će se raspravljati u maju u Generalnoj skupštini UN

Na Trgu Krajine u Banjoj Luci održava se skup u organizaciji SNSD-a i partnerskih stranaka u RS pod nazivom “Srpska te zove”.

18:45 – Banjac: Krivo mi je što se specijalna operacija Ruske Federacije nije proširila

– I kada kažem da mi je krivo što se “specijalna operacija” Ruske Federacije nije proširila na sve fašiste i naciste, to iskreno mislim.

Kažu da treba da budemo na evropskom putu, ja u tu pedersku organizaciju ne želim da idem. Ti nacisti i fašisti neka se gone – rekao je Banjac tokom svog govora.

18:40 – Banjac za Evropu rekao da je “pede**ka”.

Darko Banjac, predsjednik Narodne partije Srpske izvrijeđao Zlatka Lagumždiju, ali i Evropu nazivajući je “pe***skom* dok mu je iza leđa stajala pripadnica LGBT zajednice, predsjedavajuća Skupštine Srbije Ana Brnabić.18:30 – Kojić negirao genocid.

Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić kazao je kako su okupili kako bi “podigli glas protiv nepravde”.

Negirao je genocid u Srebrenici citirajući izvještaj koji je NSRS danas usvojila.

18:15 – Na bini na Trgu Krajine nalaze se visoki zvaničnici RS i Srbije koji su poručili da su “napadnuti” Rezolucijom o genocidu u Srebrenici koja će se razmatrati u UN-u.

18:10 – Skupu prisustvuje nekoliko desetina hiljada ljudi.

Pristalice vladajućih stranaka stigle su autobusima iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine, a prema navodima predsjednika NSRS Nenada Stevandića, stigli su i autobusi iz Srbije.

Predstavnici opozicije u RS ranije su kazali kako neće prisustvovati “mitingu SNSD-a”, osim gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića koji je najavio svoj dolazak. Povod skupa je, kako su naveli, Rezolucija o genocidu u Srebrenici o kojoj će se raspravljati u maju u Generalnoj skupštini UN.

Predsjednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik pozdravio je prisutne s tri prsta, dok se na skupu vijore zastave ruskog diktatora Vladimira Putina,piše Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh