Vijesti

FBI koristi ovaj test: Koja od dvije žene je majka djeteta?

Ova zagonetka otkriva kakvo je vaše logičko zaključivanja, koje uključuje pažnju i smisao za detalje

FBI ima različite segmente testiranja za buduće i potencijelna agente. Prolaznost na njihovim testovima je vrlo niska.

Njihov prvi test ima pet glavnih sekcija. Jedan je vezan za logiku, jedan za rasuđivanje, treći za situaciono rasuđivanje, četvrti za procjenu karaktera, a peti analizira preferencije i interesovanja. City magazine donosi prvi test – onaj koji traži logiku.

Ova zagonetka otkriva kakvo je vaše logičko zaključivanja, koje uključuje pažnju i smisao za detalje.

Uključite vaše logičko rezonovanje i kreativno razmišljanje. Odvojite nekoliko trenutaka i dobro pogledajte ovu fotografiju. Dvije žene sjede jedna naspram druge dok se dijete igra na podu između njih. Šta mislite ko je prava majka i zašto?

Odgovor: Prava majka sjedi sa lijeve strane.

Postoje dva traga koji nagovještavaju da je ona majka.

Jedno je njeno držanje. Blago je nagnuta napred u zaštitnom stavu i tijelom je okrenuta ka djetetu. Drugo, dijete je okrenuto prema njoj. Djeca se intuitivno tokom igre okreću ka roditeljima jer prirodno traže njihovu pažnju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh