Vijesti

Ovo je David Kozak, masovni ubica iz Praga

Najmanje 24 osobe su ranjene

Masovni ubica na Karlovom univerzitetu u Pragu identifikovan je kao 24-godišnji student David Kozak. Prvi izvještaji pokazuju da je ubio deset i ranio najmanje 24 osobe prije nego što je sebi oduzeo život.

Policija je u četvrtak poslijepodne raspisala potragu za njim, a povezuju ga i sa ubistvom u selu Kladensko.

Po dolasku brojnih policijskih automobila na lice mjesta, Kozak je, prema preliminarnim informacijama, oduzeo sebi život.

Pucnjava se dogodila na četvrtom spratu zgrade Filozofskog fakulteta Karlovog univerziteta.

U pokušaju da izbjegnu pucnjavu, neki učenici su se popeli kroz prozore i sjeli na platformu; tragično, jedna djevojka nije mogla da zadrži stisak, pala je i postala još jedna žrtva napada.

Po dolasku brojnih policijskih automobila na lice mjesta, Kozak je, prema preliminarnim informacijama, oduzeo sebi život.


Povodom pucnjave, oglasila se i ambasadorica BiH u Češkoj Martina Mlinarević.

– Povodom stravičnog napada koji se dogodio na fakultetu u Pragu izražavamo iskreno saučešće porodicama žrtava ovog nesagledivog zločina. Ambasada Bosne i Hercegovine u stalnom je kontaktu sa češkim institucijama, koje do ovog časa još nisu izlazile s informacijama o identitetu žrtava, te još ne možemo znati ima li među njima bosanskogercegovačkih državljana. O svemu ćemo vas informirati kako budemo saznali – napisala je Mlinarević na Facebooku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh