Vijesti

SDA donosi odluku o imenima u Vladi HNK, Velagić ministar obrazovanja

SDA HNK će danas odrediti imena kandidata za ministre u novoj Vladi HNK.

Ovoj stranci su pripala četiri ministarstva. Novi ministar građenja i prostornog uređenja biraće se između Bekira Isakovića i Elvedina Grcića.

Na mjesto ministra finansija dolazi Adil Šuta, a odluka o ovom imenovanju trebala bi biti potvrđena na današnjoj sjednici mostarskog ogranka. Na mjesto ministra obrazovanja dolazi prof. dr. Adnan Velagić.

Ovoj stranci pripalo je i Ministarstvo pravde koje će voditi kadar iz reda srpskog naroda, a konačna odluka o kandidadtu će biti donesena večeras na sjednici Kantonalnog odbora.

SDP će za ministra privrede HNK kandidovati Zanina Vejzovića iz Mostara te za Ministarstvo trgovine, turizma i okoliša Emila Balavca iz Jablanice,pišu Vijesti

Premijerka Marija Buhač dolazi iz HDZ-a, kao i ministri poljoprivrede, unutrašnjih poslova, saobraćaja, te Ministarstvo za pitanja boraca i Ministarstvo zdravstva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh