Vijesti

Svjetski poznata poduzetnica i filantropkinja Sanela Diana Dženkins oglasila se o ratu u Izraelu

Iznijela svoj stav

Sanela Diana Dženkins (Jenkins), rođena Sarajka s trenutnom adresom u Los Anđelesu, svjetski poznata poduzetnica i filantropkinja, oglasila se na društvenim mrežama o ratu u Izraelu.

Podijelila je nekoliko poruka podrške Izraelu.

– Ubijanje Jevreja nije borba za ljudska prava”, jedna je od njih. Podijelila je i snimke svojih prijatelja koji su Jevreji te ih nazvala svojom porodicom.

– Nije riječ o borbi muslimana protiv Jevreja zato što pripadnici Hamasa nisu pravi muslimani. Nije riječ o borbi Palestinaca protiv Izraelaca zato što mnogi od njih žive u miru, također je napisano.

Između ostalog, spomenuto i da se ovdje radi o “Hamasu, bezbožnoj terorističkoj organizaciji koja ne želi mir niti Jevreje”.

– Isplanirali su masakr nad ženama i djecom. Nad istim ženama i djecom zbog kojih bismo svi plakali da su iz neke druge zemlje. No, pošto su oni Izraelci, postalo je ‘nepoželjno’ biti ogorčen. Koji god naslov pročitate o bilo čemu što se dogodilo u Izraelu, masakr nad djecom je suviše ‘kompleksan’ da bi se imalo javno mišljenje. Ljudi koriste svoje mišljenje o Izraelu da potkrijepe šutnju ili prigušeni antisemitizam na način na koji nikada ne bi šutjeli da je riječ o nekoj drugoj manjini – objavljeno je.

Na jednoj od poruka je također navedeno da, “ukoliko ste došli do tačke u svojim životima gdje se radujete prizoru oskrnavljenih tijela i vijestima o tome da su žene silovane i djeca kidnapovana, morate zastati i dobro se pogledati u ogledalo”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh