Vijesti

Traje istraga. Trostruki ubica bio u vezi s policajkom, inspektoru je bio trener?

Ured glavnog tužitelja i Uprava policije MUP-a Tuzlanskog kantona jučer su održali hitan sastanak o postupanju institucija u vezi s prijavom za nasilje u obitelji u slučaju Nizame Hećimović, koju je prije četiri dana ubio Nermin Sulejmanović i sve prenosio uživo na Instagramu. Sulejmanović je, podsjetimo, ubio tri osobe, tri je ranio i onda počinio samoubojstvo.

Utvrđuje se tko je od pripadnika MUP-a TK javio Sulejmanoviću gdje se nalazi Nizama Hećimović, koja se krila kod tetke, i kakva je uloga Dženane Selimović, policijske službenice PU Gradačac, u cijeloj priči. Za Avaz je neslužbeno potvrđeno da je trostruki ubojica Sulejmanović bio u ljubavnoj vezi s policajkom Selimović, za koju se sumnja na to da mu je odavala informacije iz istrage i navodno javila lokaciju gdje se krije Nizama s kćeri.

Selimović, koja se nalazi na ljetovanju u Italiji, sada navodno prijete suspenzija i disciplinski postupak. Sulejmanović je i ranije osuđivan za različita kaznena djela, između ostalog osuđivan je prije petnaestak godina i za pokušaj ubojstva, što je Selimović vjerojatno znala.

Istraga protiv još jednog policajca
Policija i Tužiteljstvo, kako doznaje Avaz, istražuju još jednog policijskog službenika koji je imao kontakte sa Sulejmanovićem. Riječ je o jednom visokopozicioniranom inspektoru policijske stanice Gradačac. Ova osoba, kako sumnjaju istražitelji, već dulje vrijeme je bila u kontaktima sa Sulejmanovićem. Čak su zajedno išli u teretanu, a jedno vrijeme mu je navodno bio i trener,prenosi Index

Kći ovog inspektora, piše Avaz, također je bila prijateljica sa Sulejmanovićem. Prije dva dana izbrisala je sve fotografije s društvenih mreža. MUP TK zbog istrage ne želi otkrivati dodatne detalje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh