Vijesti

457. Tradicionalni skokovi sa Starog mosta 30. jula

Tradicionalni skokovi sa Starog mosta u Mostaru, 457. po redu, održat će se u nedjelju, 30.jula, s početkom u 16 sati, a očekuju se skakači iz cijele regije koji dugi niz godina prate mostarske skokove.

Predsjednik žirija Alica Jakirović je na konferenciji za novinare održanoj danas u Mostaru kazao kako se skakači takmiče u dvije discipline, u dvije serije.

Po njegovim riječima, žiri je formiran od veterana skakača, koji su sudjelovali u višegodišnjim natjecanjima i osvajali nagrade, i to u sastavu Irfan Milavić, Samir Zukanović, Semir Drocić i Branko Bogičević.

Predsjednik Kluba skakača u vodu ”Mostari” Lorens Listo kazao je kako imaju novu mostarsku lastu, a riječ je o Ahmetu Stpcu.

– Nadam se da će skakati ove godine iako je imao malu ozljedu. Čekamo kontrolni pregled kod liječnika – otkrio je Listo.

Nakon 10 godina, dodao je, imamo nekoga iz Mostara da skače mostarsku lastu.

Članica Predsjedništva Kluba skakača u vodu ”Mostari” Adela Gosto pojasnila je kako će broj skakača biti poznat tek 30. srpnja u 13 sati kada prođu liječnički pregledi.

– Otprilike zadnjih godina imamo 20 skakača na noge i 20 skakača na glavu. Dolaze skakači iz regije, Srbija, Crna Gora, Hrvatska, Slovenija. Očekujemo standardne skakače, koji već dugi niz godina prate mostarske skokove – istaknula je Gosto.

Najavila je kako će se održati i šlaufijada 29. i 30. jula u 13 sati te da do sada imaju 10 prijavljenih ekipa, ali, kako je navela, taj broj se uvijek poveća jer do samog događaja ekipe se mogu prijaviti.

Zahvalila je i na podršci Grada Mostara jer su, kako je istaknula, prepoznali značaj tradicionalnih skokova sa Staroga mosta i za turizam, i za kulturu i sport,pišu Vijesti

Predsjednik Sportskog Saveza Grada Mostara Senad Kevelj je kazao kako su sastavni dio Starog mosta skakači te da skokovi nisu samo natjecanje već da je to povijest Mostara, Hercegovine i BiH.

– Mi koji živimo ovdje znamo koji je značaj kako Staroga mosta tako i skakača – poručio je Kevelj.

Pohvalio je organizaciju oko skokova istaknuvši kako je ona iz godine u godinu sve bolja i funkcionalnija.

– Sportski savez proteklih 15 godina podržava skokove, a zadnje dvije godine zajedno s Gradom Mostarom smo povećali te aktivnosti, prije svega financijske, a to ćemo nastaviti raditi i ubuduće – zaključio je Kevelj.

Iz Organizacijskog odbora tradicionalnih skokova sa Starog Mosta Mujo Hadžalić kazao je kako je glavni sponzor skokova Grad Mostar zajedno sa Sportskim savezom Grada Mostara, te da su tu još BH Telekom, BH Pošte, Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske županije, Turistička agencija Fortuna, Sarajevo osiguranje, Admiral kladionice te da je medijski sponzor Face TV koji će osigurati direktan prijenos.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh