Vijesti

Student otkrio detalje: Rekla je ‘Neka smo vas pobili’

Studenti Fakulteta kriminalistike, kriminologije i sigurnosnih studija danas su organizovali protest u Sarajevu, a na koji su pozvali i studente sa drugih fakulteta Univerziteta u Sarajevu, a sve zbog posljednjih dešavanja sa dvije studentice ovog fakulteta koje su veličale osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Student ovog fakulteta Ajdin Fazlagić kazao je da je njemu bila upućena poruka od Valentine Vujičić koja je objavljena, “no pojedini su u medijima prenijeli da je to bila poruka od Slađane, međutim ja nisam imao nikakav kontakt sa Slađanom”, kazao je.

“Podnio sam prijavu zbog Valentine Vujičić, zbog tog što je meni izgovorila, imao sam dužnost da reagujem. Rekla mi je “Ma neka smo vas pobili” i još jednu pogrdnu riječ, prilikom čega me je blokirala i ja sam odmah sastavio prijavu prodekanu i dekanu fakulteta. Oni su adekvatno reagovali i očekujemo da će postupak biti okončan kako treba”, kazao je Fazlagić.

Na pitanje koliko su bili bliski prije ovog događaja i da li su se družili, Fazlagić je kazao da su se družili samo na studentskoj vježbi prije mjesec dana. “Sve je bilo OK do tog storija i provokacija na dan Srebrenice, kao “Sarajevo – grad protjeranih 157.000 Srba”, na što sam reagirao historijskim činjenicama, a ona je meni samo tako odgovorila”, zaključio je.

Sličnih slučajeva je bilo na ovom fakultetu i ranije, na 9. januar prošle godina, a studenti su i tada podnijeli prijavu upravi fakulteta, no nije bilo reakcije, jer tada nije bilo Zakona da se može reagirati, jer je to bilo na privatnim društvenim profilima, kazao je Fazlagić.

“Zbog toga što tada nije bio Zakon uvršten kada smo mi prijavljivali, ali sada ima Zakon koji je donijela Vlada KS i koja će reagovati kako treba. Prošle godine na 9. januar također, druge osobe su provocirale što je vjerovatno bio podstrek i za druge da mogu provocirati bez ikakvih sankcija”, kazao je Fazlagić,pišu Vijesti

“Ishod današnjeg sastanka je taj da je formirana Komsisija koja će adekvatno odgovoriti na ovu prijavu. Očekujemo da će se sve riješiti u najboljem smislu po nas studente”, zaključio je Fazlagić.

Hajro Seferović kazao da je na fakultetu danas održan sastanak o ovog događaju, a zaključak je da ide prijava Tužilaštvu BiH i da je formirana komisija te da je moguće po statutu da studentice budu isključene.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh