Vijesti

Zahvalnost je najmoćnija sila – 3 načina da prevažiđete težak period i nezadovoljstvo

Kada ste lijeni u pogledu sebe, svojih aktivnosti, energije koju sebi pružate ili obezbjeđujete, radite samo na svoju štetu.

Djevojka - Shutterstock

Kada je osoba nezadovoljna i ljuta, i tako se ponaša i ophodi prema sebi izaziva osjećaje i raspoloženje koje samo njoj ide na štetu. Sklona je inatu, zahtjevima itd. Dolazak u takvo stanje obeshrabrenja, nezadovoljstva i pada energije osoba gubi povezanost sa svemirom i svijetom oko sebe.

Ali, nešto što je gore od toga, jeste prestanak vjerovanja u sebe. Prestajete biti kreator vlastitog života, jer nema vjeru u sebe i ono što bi potajno željela. Važno je znati da su takva stanja prolazna i da možete ih savladati. Naravno, ne u jednom trenutku, ali kada znate načine kako to stanje prevazići biće vam lakše.

Glavna stvar jeste ne djelovati protiv sebe, već za svoje dobro. Priznati sebi da ste trenutno loše, i objasniti svoja osjećanja. Znači, prvi korak je prihvatiti trenutno stanje. Tada počinje rješavanje vaših problema. Počinjete gledati na stvari realno i sa svom odgovornošću.

Zatim, obratite pažnju kakve su vam aktivnosti, i promjenite ih ako vam trenutne ne služe. Promjenite vašu svakodnevnicu, uvedite nešto novo, promjenite boju kose ako vam se ne sviđa, krenite trčati, znači šta god vama odgovara. Kada svemir osjeti vašu energiju, želju i zahvalnost, stvari će krenuti naprijed.

Tada će vas on vidjeti, pružiti mogućnosti da idete naprijed, nešto započnete i razvijate se. Shvatićete da vi upravljate vašim životom, i da vam osjećanja poput tjeskobe i stresa ne služe i da ne trebaju da diktiraju vaš život, već vi njih. I još jedno je potrebno da znate.

Kada dođete u stanje u kojem ste nezadovoljni i ne vidite izlaz, osjećate se obeshrabreno, znajte da je to prolazno i da se stvari mogu riješiti. Štaviše, nemate šta izgubiti. Osjećate da vam nešto ne ide i da ste na dnu, znači dalje ne možete. Može vam samo biti bolje.

Budite iskreni prema sebi, priznajte sebi šta osjećate, šta vas muči jer drugačije ne možete pokrenuti promjenu. Kada vi radite na sebi, svojim mislima, osjećanjima i djelovanjem, tada će i svemir raditi u vašu korist. Bitno je da znate da postoje načini da se prevaziđe loš period i da ga skoro svaka osoba ima,piše Infpultinfo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh