Vijesti

Predstavnički dom PSBiH: Borjana Krišto imenovana za predsjedavajuću Vijeća ministara BiH

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je ranije s dva glasa “za” i jednim glasom protiv donijelo odluku o imenovanju Borjane Krišto za predsjedavajuću Vijeća ministara BiH

Zastupnici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na hitnoj sjednici potvrdili su imenovanje predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjane Krišto, javlja Anadolu Agency (AA).

Na tu poziciju ju je predložila Hrvatska demokratska zajednica (HDZ).

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je ranije s dva glasa “za” i jednim glasom protiv donijelo odluku o imenovanju Borjane Krišto za predsjedavajuću Vijeća ministara BiH.

Za su glasali Željka Cvijanović (Savez nezavisnih socijaldemokrata – SNSD) i Denis Bećirović (Socijaldemokratska partija – SDP), a protiv je bio Željko Komšić (Demokratska fronta).

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH stupa na dužnost nakon što njegovo imenovanje odobri Predstavnički dom. Ako Dom ne potvrdi odluku Predsjedništva BiH, Predsjedništvo BiH je onda dužno u roku od osam dana imenovati drugog predsjedavajućeg Vijeća ministara i takvu odluku dostaviti na potvrdu Predstavničkom domu PSBiH.

Po okončanju današnje prve hitne sjednice Predstavničkog doma državnog parlamenta, trebala bi biti održana i redovna sjednica Doma na čijem dnevnom redu je imenovanje članova stalnih komisija Predstavničkog doma.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh