Vijesti

AKO SPAVATE U OVOJ POZI LJETI, PRAVITE OGROMNU GREŠKU: Tako vam je još toplije, a 2 položaja su idealna da se rashladite!

Stručnjaci otkrili poze za spavanje u kojima će vam biti najmanje vruće!

Spavanje - Fokuzz.com

Kada dođu vreli ljetni dani, posebno toplotni talas kakav trenutno traje na Balkanu, većina se nada da će barem uveče moći malo da se rashladi i na miru naspava. A onda dođemo u situaciju da nam je previše vruće i uveče, pa se znojavi okrećemo po krevetu jer ne možemo da zaspimo…

Ako vam je situacija poznata, možda je problem u položaju u kojem spavate! Stručnjaci tvrde da nam je u određenim pozama mnogo toplije nego u drugim i otkrivaju kako da vam bude najprijatnije, da biste mogli da se naspavate. prneosi “Novi“.

Najgore što možete da uradite tokom topih noći je da legnete na stomak jer se na taj način toplota vašeg tijela “odbija” od kreveta i čini da vam bude još toplije.

Umjesto toga, stručnjaci preporučuju da spavate na boku, sa blago savijenim nogama. Druga poza za spavanje u kojoj će vam takođe biti prijatnije da zaspite je ležanje na ležima, tako da dišete gore, ka plafonu, umjesto u jastuk.

U kom položaju vi najviše volite da spavate?


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh