Vijesti

Blinken: SAD nema strategiju promjene režima u Moskvi

Mislim da je predsjednik, što je sinoć pojasnila i Bijela kuća, rekao da Putin ne može imati ovlasti da pokrene rat ili agresiju protiv Ukrajine ili bilo koga drugoga, rekao je

Američki državni sekretar Entoni Blinken (Antony) je u razgovoru s novinarima rekao da “Amerika nema strategiju promjene režima u Moskvi”. Blinkena su novinari zamolili da prokomentariše jučerašnju izjavu američkog predsjednika Džoa Bajdena (Joe Biden), koji je rekao da ruski predsjednik Vladimir Putin “ne može ostati na vlasti”

– Mislim da je predsjednik, što je sinoć pojasnila i Bijela kuća, rekao da Putin ne može imati ovlasti da pokrene rat ili agresiju protiv Ukrajine ili bilo koga drugoga – rekao je Blinken.

– Kao što znate, više puta smo rekli da Amerika nema strategiju promjene režima u Moskvi ili bilo gdje drugdje – rekao je Blinken.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh