Vijesti

Fotografija Anadolu Agency iz Ukrajine osvojila naslovnice svjetskih medija

Riječ je o fotografiji ranjene ukrajinske nastavnice koju je snimio fotoreporter Anadolu Agency Wolfgang Schwan tokom ruske vojne operacije u Chuegevu na istoku Ukrajine

Fotografija Ukrajinke Olene Kurilo, koju je snimio reporter Anadolu Agency (AA) nakon njenog ranjavanja u napadu kojeg vojska Rusije izvodi u Ukrajini, osvojila je naslovnice međunarodnih medijskih kuća koje su upravo tom fotografijom publici pokazale razmjere ruske intervencije i stanja u kojem se nalaze civili u Ukrajini.

Fotoreporter Anadolu Agency Wolfgang Schwan fotografisao je jučer civile ranjene u ruskom bombardovanju grada Chuegeva na istoku Ukrajine.

Među tim snimcima je i fotografija ranjene nastavnice Kurilo, koji je imala je veliki odjek u svijetu.

Mnoge međunarodne novine, uključujući “Guardian“, “Times“, “Sun“, “Independent“ i “Bild“, koristile su tu fotografiju AA na svojim naslovnim stranama.

List “Times“s tu fotografiju na naslovnici objavio uz naslov “Crni dan za Evropu“.

“Guardian“ je također na naslovnici objavio tu upečatljivu fotografiju i to uz vijest pod naslovom “Putin okupira“.

Uporedo s tim, list “Bild“ je tu fotografiju AA na naslovnici objavio uz vijesti pod naslovom “Putinova krv, šef Kremlja vrši masakr u Evropi“.

Ista fotografija reportera AA korištena je i na portalima i drugim medijskim kanalima, uključujući i CNN i BBC.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh