Vijesti

PALE PRVE ŽRTVE! Putin pustio rakete i objavio snimke! Ukrajina javlja da ima i mrtvih i povrijeđenih!

Noć na istoku Ukrajina prošla je uz međusobne artiljerijske duele, dve eksplozije na gasovodu “Družba”, evakuaciju civila koja je nastavljena i međusobne optužbe da se sprema invazija. Pred zoru usledilo je zatišij. Lideri DNR i LNR se spremaju za rat

17:20 Ukrajinska vojska je saopštila da su dva njena vojnika poginula u napadima na liniju fronta sa separatistima koje podržava Rusija.Kao rezultat granatiranja, dva ukrajinska vojnika zadobila su smrtonosne rane od gelera”, saopštila je vojna komanda zadužena za separatističke sukobe.

Iz Kijeva je saopšteno i da su četiri vojnika ranjena u granatiranju u blizini linije razgraničenja, kao i da je tokom današnjeg dana 70 puta prekršen sporazum iz 17.00 – Francuska je preporučila svojim državljanima da napuste Ukrajinu, a da oni koji se nalaze na istoku zemlje, hitno napuste to područje.

“Preporučuje se da napuste zemlju svi francuski državljani čiji boravak u Ukrajini nije preko potreban”, navelo je ministarstvo u Parizu.

Dodaje se da se oni koji se nalaze “u oblastima Harkova, Luganjska i Donjecka”, kao i u Dnjeparskom regionu, “pozivaju da napuste te oblasti bez odlaganja”,piše Informer

16.58 – Zelenski za CNN: Mi ne paničimo!

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je za CNN u da je došao na konferenciju u Minhenu kako bi osigurao da se čuje glas Ukrajine.

“Ja sam predsednik. Za sve naše partnere i prijatelje važno je da se ne dogovaraju iza naših leđa”, rekao je. “Ne paničimo. Vrlo smo dosledni da ne odgovaramo ni na kakve provokacije”, dodao je on.

16.56 – Kremlj objavio snimke vojnih vežbi kojima prisustvuje Vladimir Putin.

Rusija je danas testirala svoje nuklearne rakete tokom vežbe “Grom” koja se organizuje svake godine.16.44 – Napad na političare i strane novinare

Agencija Rojters prenosi, pozivajući se na saopštenje iz kabineta Zelenskog, da je grupa političara i stranih novinara koji su bili u zoni konflikta na istoku Ukrajine napadnuti i da su evakuisani u sklonište.

16.42 – Prve žrtve

Dva ukrajinska vojnika su poginula, četiri ranjena u napadu na istoku Ukrajine, saopšteno je iz Kijeva

16.12 – Zelenski: Branićemo se sami!

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je danas na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu da će se Ukrajina sama braniti, sa ili bez pomoći i bez obzira na to da li im saveznici šalju šlemove, poput Nemačke, ili oružje poput SAD i Britanije.

16.09 – Kijev: Rusija gađala humanitarni konvoj

Ministarstvo spoljnih poslova u Kijevu saopštilo je da je Rusija granatama humanitarni konvoj iz kancelarije poverenika Ujedinjenih nacija za izbeglice, dok se vraćao s teritorija pod kontrolom separatista.

15.50

Granično odeljenje ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) potvrdilo je da su dve granate pale u subotu na teritoriju ruske Rostovske oblasti, blizu granice sa Ukrajinom. Moskva saopštila da su otvorili istragu.

15.47 – Eksplozivna naprava ispod autobusa za evakuaciju?

Vlasti u samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republici otkrile su eksplozivnu napravu ispod mosta koju koriste autobusi koji evakuišu civile iz regiona u Rusiju, rekao je za međunarodni Sputnjik izvor povezan sa bezbednosnim službama.

Uređaj je, navodno, pronađen izvan grada Malogvardejsk, na putu ka graničnom prelazu Izvarino.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh