Vijesti

Rijetki tigar u američkom ZOO-u odgrizao ruku zaposleniku, policija ga ubila

U ZOOLOŠKOM vrtu u Napulju na Floridi ubijen je tigar nakon što je odgrizao ruku zaposleniku.

Policija je pronašla Eka, osmogodišnjeg malajskog tigra, s muškarčevom rukom u ustima. Zamjenik šerifa pokušao je natjerati životinju da pusti ruku, ali nije uspio te ju je morao upucati, piše BBC.

Službenici su priopćili da se 20-godišnji čistač previše približio tigru, odnosno da je provukao ruku kroz ogradu nastambe kako bi ga podragao ili nahranio. Nakon napada je zadobio ozbiljne ozljede te je prevezen u bolnicu.

Ugrožena vrsta
Muškarac je radio za kompaniju koju je angažirao zoološki vrt. Njegova dužnost bila je čišćenje toaleta i prostora suvenirnice, ali ne i nastamba za životinje.

Nakon što je policija upucala tigra, on se povukao u stražnji dio nastambe i kasnije uginuo.

Eko je živio u ovome zoološkom vrtu od početka 2020. Kupljen je u sklopu kampanje spašavanja divljih tigrova. Malajski tigrovi spadaju u kritično ugrožene vrste. Prema Svjetskom fondu za zaštitu prirode (WWF), u divljini ima još manje od 200 jedinki te vrste.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh