Vijesti

Pripadnici MUP-a RS-a za tri dana sankcionisali 868 vozača zbog alkohola

S obzirom na predstojeće novogodišnje i božićne praznike MUP RS-a će nastaviti sa realizacijom pojačanih aktivnosti iz oblasti bezbjednost saobraćaja

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) su u periodu od 24. do 26. decembra 2021. godine realizovali akciju kontrole vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova, sa ciljem unapređenja stanja bezbjednosti saobraćaja na putevima RS-a, javlja Anadolu Agency (AA).

“Zbog utvrđene nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu ili odbijanja da se pristupi testiranju na prisustvo alkohola sankcionisano je 868 vozača, od čega je 94 vozača zadržano lišenjem slobode u službenim prostorijama do otrežnjenja ili oporavka, 80 vozača zbog koncentracije alkohola preko 1,5 g/kg i 14 vozača zbog odbijanja da se podvrgnu ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu”, saopšteno je iz MUP-a RS-a.

Policijski službenici su kod 30 vozača posumnjali da upravljaju pod dejstvom opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova i tom prilikom je 23 ili 76,7 posto vozača sankcionisano, tri vozača su bila pozitivna, a 20 vozača je odbilo da se podvrgne ispitivanju.

Iz MUP-a RS-a podsjećaju da je u prvih jedanaest mjeseci ove godine na putevima RS-a evidentirano 1.107 saobraćajnih nezgoda koje su prouzrokovali vozači pod dejstvom alkohola, a 17.539 vozača je isključeno iz saobraćaja zbog konzumiranja alkohola ili odbijanja da se pristupi testiranju na prisustvo alkohola. U istom periodu sankcionisano je 111 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova, a zbog odbijanja da se pristupi navedenoj vrsti testiranja sankcionisano je 957 vozača,

“S obzirom na predstojeće novogodišnje i božićne praznike MUP RS-a će nastaviti sa realizacijom pojačanih aktivnosti iz oblasti bezbjednost saobraćaja, a poseban akcenat će biti na kontroli učesnika u saobraćaju na prisustvo alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova u organizmu”, navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a RS-a apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, te da odgovornim ponašanjem doprinesu svojoj ličnoj bezbjednosti, kao i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh