Vijesti

Zdravstveni radnici u Konjicu će konačno dobiti plaće, postignut privremeni dogovor

Porezna uprava Federacije BiH će tokom dana deblokirati račune Općoj bolnici i Domu zdravlja Konjic čime će se konačno omogućiti isplata plaća radnicima u tim zdravstvenim ustanovama, potvrđeno je za Klix.ba.

Federalni sindikat doktora: Problem bolnica u Konjicu se odmah mora riješiti - Haber.ba

“Danas je Porezna uprava Federacije BiH potpisala sporazum s menadžmentom o odgodi plaćanja na šest mjeseci, a ako u tom roku ne plate dugovanja bit će im ponovno blokirani računi “, kazano je za Klix.ba iz Porezne uprave FBiH.

Podsjetimo da zdravstveni radnici u Konjicu zbog blokiranih računa nisu plate dobili od jula, a jučer su ljekari u Konjicu najavili da će sutra početi s potpisivati otkaze i prelaziti u druge zdravstvene ustanove ako tokom današnjeg dana ne budu deblokirani računi Doma zdravlja i Opće bolnice Konjic i radnicima ne budu uplaćene zaostale plate.

Zbog teškog stanja u kojem su se našli zdravstveni radnici u Konjicu već su izlazili na ulice te 26. novembra aktivirali generalni štrajk, a potom i blokirali magistralu u Konjicu i borili se svim sindikalnim sredstvima za svoje plate te 15. decembra prekinuli rad i poraženi okačili bijele mantile na kapiju bolnice.

Poštujući zakon o generalnom štrajku, još uvijek brinu o pacijentima u bolnici i hitnim slučajevima iako nisu imali ni čvrsto obećanje da će se riješio problem 320 porodica koje su dovedene na rub egzistencije. prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh