Vijesti

Vulić poručila Izetbegoviću: Nema tog suda niti sile koja može izbrisati 9. januar

Dan Republike Srpske, 9. januar, slaviće se dok je srpskog naroda i to ne može osporiti politika Stranke demokratske akcije (SDA), poručila je zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić, prenosi Srna.

pressmedia

Nas, mlade generacije ne možete ubijediti da Republika Srpska nije nastala 9. januara 1992. godine, jer to je defakto – rekla je Vulićeva Srni.

Vulićeva je istakla da je politika lidera SNSD-a Milorada Dodika pripadnost svom narodu.

Izetbegoviću je poručila da ne diže nacionalne tenzije da bi povratio vlast u Sarajevu, kao i da se iskreno, a ne deklarativno uhvati u koštac sa korupcijom čiji su dio i kadrovi SDA.

– Na osnovu izjava poput “prestat će 9. januar” ili “Ustavni sud BiH odlučit će po apelacijama SDA” Bakir Izetbegović gaji nade da će stranci “magijom” rješavati njihove probleme, bez razgovora i dogovora unutar BiH uvažavajući sve okolnosti – rekla je Vulićeva,piše Pressmedia


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh