Vijesti

SMRT PRVOG SUPRUGA BRIGITTE MACRON DUGO SE KRILA: NJEGA I DJECU OSTAVILA ZBOG 15-GODIŠNJEG UČENIKA

Brigitte Macron (68) rijetko se odvaja od svog 24 godine mlađeg supruga, francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

Emmanuel i Brigitte Macron - Vogue.com

Njihova ljubavna priča je u početku izazivala dosta kontroverze. Poznato je da su se zbližili još u srednjoj školi u Amiensu 1993. kada je on imao 15 godina i ona je radila kao učiteljica književnosti. Znali su da će naići na brojne osude javnosti pa su svoju vezu dugo držali u tajnosti.

Zbog Emmanuela je Brigitte ostavila svog supruga Andrea-Louisa Auziera s kojim je dobila kćeri Tiphaine (37) i Laurence (44) te sina Sebastiana (46). Andre je predao zahtjev za razvod, koji nije baš prošao glatko, a tek je bio služben 2006.

Bankar se potpuno povukao iz javnosti i nije želio imati veze s medijima. Čak je i vijest o njegovoj smrti 2019. dugo čuvana u tajnosti, do 8. oktobra 2020. kada je mlađa kći Tiphanie u kolumni Paris Matcha otkrila da je 68-godišnji Andre umro krajem prošle godine. prneosi “Hayat“.

Moj otac je mrtav. Sahranila sam ga u najstrožoj privatnosti 24. decembra. Obožavala sam ga, bio je posebno biće, nekomformist koji je svoju anonimnost cijenio više od svega. To se mora poštovati, istaknula je.

Andre je pokopan na groblju Père-Lachaise u Parizu, poznatom kao vječno počivalište Jima Morrisona i Oscara Wildea. Brigitte nije komentirala njegovu smrt.

Inače, bivša učiteljica književnosti nije dugo čekala nakon razvoda i udala se za Emmanuela 2007. On je odlučio da neće imati djece.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh