Vijesti

Novi problem za bh. reprezentaciju, Petev uputio naknadni poziv Elvisu Sariću

Nogometna A reprezentacija Bosne i Hercegovine okuplja se danas u Sarajevu pred utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Kazahstana i Ukrajine.

Ivaylo Petev, selektor bh. reprezentacije suočio se s novim problemima. Naime, nakon što zbog povreda ne mogu igrati Miralem Pjanić, Rade Krunić, Mateo Sušić i Siniša Saničanin, ista situacija desila se s još jednim igračem.

“Osim Siniše Saničanina koji je poslije još jednog testiranja pozitivan na koronavirus, na današnje okupljanje neće doći ni Stjepan Lončar”, naveli su iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Pojasnili su da će Lončar zbog povrede propustiti oktobarske utakmice nacionalnog tima, a umjesto njega je Petev pozvao Elvisa Sarića, člana HNK Gorica.

Za A selekciju Sarić je do sada upisao 18 nastupa i postigao jedan pogodak.

Prvi trening zakazan je za danas u 18:00 sati, kada će Zmajevi istrčati na travnjak Trening-centra FK Sarajevo u Butmiru.

Bh. reprezentativci u srijedu putuju u Nur Sultan, a protiv Kazahstana igraju 9. oktobra. Tri dana poslije gostovat će kod Uktajine u Lvivu. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh