Vijesti

Crnogorski premijer Krivokapić pozvao na očuvanje mira

Pozivam predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, ako već ne želi svojom voljom, onda u skladu sa svojom Ustavnom obavezom zaštite poretka, da javno i jasno doprinese miru, napisao je Krivokapić na Twitteru

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić pozvao je još jednom sve društveno-političke aktere na očuvanje mira, od koga ništa nije vrednije, javlja Anadolu Agency (AA).

On je pozvao sve građane na poštovanje Ustava, zakona, javnog reda i mira, države Crne Gore.

“Pozivam predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, ako već ne želi svojom voljom, onda u skladu sa svojom Ustavnom obavezom zaštite poretka, da javno i jasno doprinese miru”, napisao je Krivokapić na Twitteru.

Podsjećamo, građani iz više crnogorskih gradova blokirali su prilaze Cetinju, iz pravca Podgorice i Budve, kako bi onemogućili dolazak patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirija i sveštenstva, na ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u cetinjskom manastiru.

Grupa građana je blokirala magistralni put Podgorica – Cetinje. Oni su probili blokadu koju je policija postavila na kružnom toku na ulazu u Cetinje, a onda po putu posuli kamenje, postavili gume i kontejnere kako bi spriječili prolaz ka Cetinju srpskom patrijarhu Porfiriju i mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh