Vijesti

Aleksandar Vučić uručio Sebastianu Kurzu najviše državno odlikovanje

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas u Beogradu najviše državno odlikovanje – orden Republike Srbije na lenti saveznom kancelaru Austrije Sebastianu Kurzu te poručio da je simbolično Srbija od danas njegova druga kuća.

Sebastian Kurz Aleksandar Vucčić - Avaz

Prilikom Kurzeve posjete Beogradu, Vučić je istakao da je zahvalan Austriji, prije svega, za podršci evrointegracijama Srbije, ali i na podršci srpskoj dijaspori i odnosu koji imaju prema srpskom pismu i jeziku.

Kurz je rekao da Austrija podržava Zapadni Balkan i da ga raduje što u Austriji žive mnogi ljudi koji vode porijeklo sa ovih prostora.

On je naveo da je Austrija jedan od najvećih ulagača u Srbiju, te je stoga raduje ekonomski rast Srbije u uslovima pandemije. prenosi “Klix“.

“Mi se kontinuirano zalažemo za evropske integracije Srbije i zapadnog Balkana. Zahvaljujem na dobroj političkoj, ekonomskoj i snažnoj ljudskoj povezanosti”, poručio je on.

Kurz je dodao da je Srbija dala veliki doprinos borbi protiv ilegalne imigracije kao i borbi protiv koronavirusa u vidu vakcinacije u kojoj Srbija prednjači u svijetu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh