Vijesti

Čuveni engleski epidemiolog otkrio kada ćemo moći da se vratimo normalnom životu!

Još dugo ćemo se boriti sa korona virusom, kaže on

depo

Pandemiji se ne bliži kraj s obzirom na to da je mali procenat svetske populacije vakcinisan do sad protiv Covida-19, rekao je poznati englesKi epidemiolog, Lari Brilijant za CNBC.

Doktor Lari Brilijant, epidemiolog koji je bio deo tima Svetske zdravstvene organizacije koji je pomogao i u iskorenjivanju malih boginja, dodao je da je delta varijanta korona virusa „možda najzarazniji virus“ ikada.

Dobra vest je da su vakcine koje imamo na tržištu efikasne i protiv ovog soja. Međutim, problem je što je samo 15% svetske populacije vakcinisano, a više od 100 zemalja je vakcinisalo manje od 5% svojih stanovnika, primetio je on,piše Stil

“Mislim da smo bliže novom razbuktavanju nego kraju pandemije. Osim ako se ne ubrza vakcinacija i dalje će se razvijati novi sojevi. Korona će ostati ovde i biće nešto poput sezonskog virusa”.

On je rekao da je njegov istraživanje pokazalo da se novi delta soj širi po putanji u obliku svlova V. “To znači da se infekcije veoma brzo povećava, ali i da brzo opada”, objasnio je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh