Vijesti

Dvije medalje za karatiste Bjelopoljca u Tuzli

Na velikom međunarodnom karate turniru valentinovo 2021. u Tuzli nastupilo je ukupno 935 takmičara iz 89 klubova, odnosno iz ukupno deset zemalja Evrope.

Zapaženi na turniru bez obzira na ogromnu konkurenciju bili su članovi Karate kluba Bjelopoljac iz Bijelog Polja kod Mostara, koji su u dvije kategorije nastupili u finalu.

Riječ je o kategorijama do 84 i preko 84 kilograma starosne dobi do 21 godine. Na koncu su osvojili dva druga mjesta. Kadetima ovog kluba malo sreće nedostajalo je da osiguraju još dva polufinala.

– Hvala organizatorima koji su nas pozvali i koji su priredili dobru organizaciju. Ovo je novo iskustvo za nas, a moram da kažem i da sam itekako zadovoljan uspjehom naših takmičara. Ovo je i motiv za dalji rad i sve ono što dolazi. Nadam se da će u budućnosti biti još mnogo medalja, rekao je prvi čovjek kluba Adnan Pajić.

Vrijedi istaći da neka od planiranih takmičenja u tuzli u sklopu turnira nisu ni održana, a razlog su povrede većeg broja takmičara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh