Vijesti

Šefica bh. diplomacije Turković se u Dohi sastala s katarskim kolegom Al-Thanijem

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH je saopćeno da je ministrica Turković u okviru radne posjete Dohi s kolegom Al-Thanijem razgovarala o bilateralnim odnosima dviju prijateljskih država, jačanju tih odnos te o pitanjima koja su od zajedničkog interesa Bosne i Hercegovine i Katara

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković razgovarala je danas sa zamjenikom premijera i ministrom vanjskih poslova Katarz Sheikhom Mohammedom bin Abdulrahmanom Al-Thanijem, javlja Anadolu Agency (AA).

Šeficu bh. diplomacije u Dohi je primio njen katarski kolega Al-Thani.

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH je saopćeno da je ministrica Turković u okviru radne posjete Dohi s kolegom Al-Thanijem razgovarala o bilateralnim odnosima dviju prijateljskih država, jačanju tih odnos te o pitanjima koja su od zajedničkog interesa Bosne i Hercegovine i Katara.

“Na sastanku je razgovarano i o globalnoj pandemiji COVID-19, a ministrica Turković je kolegu informisala o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini te o posljedicama koje je pandemija ostavila u oblasti ekonomije u našoj zemlji“, navodi se u saopćenju.

Ministrica Turković je pozvala ministra Al-Thanija da posjeti Bosnu i Hercegovinu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh