Vijesti

Zbog oboljelih od koronavirusa: “Marš mira” umjesto iz Nezuka kreće s Crnog vrha

“Marš mira 2020”, koji je trebao krenuti iz Nezuka, otkazan je zbog koronavirusa koji je evidentiran kod stanovnika tog naselja

“Marš mira 2020”, koji je sutra trebao krenuti iz Nezuka, je otkazan, a polazak učesnika je organizovan sutra, 8. jula s Crnog vrha s početkom u devet sati, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je saopćeno, “Marš mira 2020” otkazan je zbog koronavirusa koji je evidentiran kod stanovnika tog naselja.

Kamp u Liplju će biti formiran, tako da svi oni koji su ranije planirali da idu u Nezuk, preporučuje se da idu u kamp u naselju Liplje.

“Kao preživjeli i predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima ‘SZ UN-a’ Srebrenica iz jula 1995. godine, molim nadležne instance da pomognu stanovnicima Nezuka kojima je pandemija koronavirusa uzrokovala probleme. Nezuk je mjesto gdje su preživjeli iz puta smrti ugledali svjetlo i osjetili slobodu u julu 1995. godine. Stanovnici Nezuka svih ovih godina su pružali nesebičnu pomoć učesnicima Marša mira, zbog toga im se zahvaljujemo”, poručio je predsjednik Organizacionog odbora Hamdija Fejzić.
Također, planirana aktivnost u okviru obilježavanja 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a Srebrenica” iz jula 1995. godine pod nazivom “Okupljanje preživjelih veterana bivše 28. Divizije Armije Republike BiH” koja je trebala da se održi danas sa početkom u 18 sati u Nezuku je otkazan.

“Razlog zbog kojeg se neće održati navedena aktivnost je zbog situacije u mjestu Nezuk izazvane pandemijom koronavirusa. Nažalost, stanovnici ovog naselja se nalaze u teškoj situaciji zbog koronavirusa te je Organizaconi odbor prinuđen da otkaže navedenu aktivnost”, navedeno je iz Organizacionog odbora.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh