Tenis

Chris Evert rastužila objavom: Rak se vratio

Jedna od najvećih teniskih legendi Chris Evert (68) rastužila je svoje fanove objavom da je oboljela od opake bolesti, po drugi put.

Chris Evert - vijesti.ba

“Otkako mi je prvi put dijagnosticiran rak prije dvije godine, bio sam vrlo otvorena o svom iskustvu. Htjela sam vas sve obavijestiti. Moj rak se vratio. Iako je ovo dijagnoza koju nikad nisam željela čuti, opet sam sretna što je rano uhvaćena. Na temelju PET CT skeniranja, prošle sedmice sam podvrgnuta još jednoj robotskoj operaciji.

Ljekari su pronašli ćelije raka u istoj regiji zdjelice. Sve su stanice uklonjene, a ja sam započela drugu rundu hemoterapije.

Neću se moći pridružiti svojim kolegama kada se ESPN sljedeći mjesec vrati u Melbourne na Australian Open. Ali bit ću spremna za ostatak Grand Slam sezone!

Potičem svakoga da upozna svoju porodičnu historiju i brine za sebe. Rano otkrivanje spašava živote. Budite zahvalni na svom zdravlju ovih blagdana”, poručila je.

Osvajačica 18 Grand Slam titula prethodno se dugo borila protiv raka jajnika, a oporavljala se mjesecima, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh