Tenis

Teniski spektakl: U Mostar dolaze Nijemci predvođeni Aleksandrom Zverevom

Davis cup reprezentacija Bosne i Hercegovine uskoro će se okupiti u Mostaru gdje će započeti pripreme za meč protiv Njemačke.

Teniski savez BiH i Teniski klub Mostar koji će biti suorganizator meča, završili su pripremne radnje, a konačan sud o njima, prije meča će dati supervizor ITF-a, koji se očekuje u narednoj sedmici.

– Teniski savez, znajući koliko je ovo zahtijevan posao, a znajući i da smo prije deceniju bili druga jakosna grupa, pa su i kriteriji bili niži, odlučio je domaćinstvo dodijeliti Teniskom klubu Mostar. Smatram da će Mostar opravdati povjerenje, te da ćemo uživati, a naravno neka bolji pobjedi, izjavio je potpredsjednik TS BiH, Ivan Brkić.

Organizacija je prema riječima prema riječima direktora Teniskog saveza BiH, Seada Hadžimešića, bila zahtijevnija od one prije deceniju, kada je Mostar također bio domaćin najboljim bh. teniserima.

– Imamo iskustva, i nadam se da će biti sve uredu kada nam naredne sedmice dođe supervizor. Naravno, uz pomoć sponzora i domaćina idemo u pravcu da to bude vrhunski sportski spektakl. Igramo sa petom reprezentacijom svijeta predvođenom Aleksandrom Zverevom, rekao je Hadžimešić.

Tomislav Brkić, u ovom trenutku najbolji bh. teniser, karijeru je započeo upravo u Mostaru. I zbog toga je sretan što će predstojeći meč biti igran upravo u središtu Hercegovine.

– Imali smo čast prošle godine igrati u Širokom Brijegu, gdje je bila fantastična atmosfera, pa se nadam da će tako biti i ovdje. U ime svih igrača koji će u nedjelju nastupiti, poručujem da ćemo se dobro pripremiti. Nismo u ulozi favorita, ali nadam se da ćemo biti dobri i odgovoriti na najbolji način, istakao je Brkić.

Trener u reprezentaciji Bosne i Hercegovine Robert Raguž, odao je priznanje protivniku, kazavši da je riječ o jednoj od najboljih svjetskih reprezentacija.

– Imaju Zvereva, te dva igrača koji su na pragu top 50. Nije nas mogao čekati teži zadatak. Ova reprezentacija dugo igra zajedno, vlada sportska i prijateljska atmosfera u timu, a i selektor je to dobro posložio. Imamo kvalitet, iskustvo i dobro ćemo se pripremiti kako bismo što bolje dočekali meč. Uz pomoć publike nadam se pozitivnom rezultatu, najavio je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh