Tenis

Između Đokovića i Alkaraza 880 bodova

​Na novoj ATP listi, koja je ažurirana ovog ponedjeljka, Karlos Alkaraz je i dalje prvi reket svijeta sa 880 bodova više od Novaka Đokovića.

Đoković i Alkaraz - twitter

Prva dva reketa svijeta u mnogome bježe ostatku sa liste.

Alkaraz je prvi sa 9675 bodova, dok je Novak Đoković iza njega sa 8795.

Danil Medvedev je treći, a razlika između njega i Novaka je preko 2.000 bodova. Rus ima 6520, a i on je usamljen na trećem mjestu jer Kasper Rud ima 5.005 bodova.

U prvih deset nema promjena pa je peti Cicipas, a slijede Rune, Rubljov, Siner, Fric i Tijafo.

Što se tiče ostalih srpskih predstavnika, Miomir Kecmanović je sa 1010 bodova 44. na listi, Laslo Đere je sada 55. na svijetu, dok je Dušan Lajović 61. jer je izgubio pet pozicija i 15 poena. Hamad Međedović je izgubio 49 bodova i čak 27 pozicija na listi pa je sada 183. igrač svijeta.

Četvrtfinalista Vimbldona Kristofer Jubenks je ostvario dobar napredak i sada je 31. igrač svijeta,a Mateo Beretini je odmah iza njega, pišu Nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh