Tenis

Đoković stalno viče na svoj tim, sada im se izvinio. I to kako: “Šta se smiješ, Gorane”

Novak Đoković deseti put u karijeri osvojio je Australian Open.

Goran Ivanišević - screenshot

U ovogodišnjem finalu u tri je seta svladao Stefanosa Tsitsipasa. Iako je pobjeda na kraju uvjerljiva, meč je u pojedinim trenucima bio vrlo napet. Zbog toga je Đoković u jednom trenutku prilično žestoko galamio na Gorana Ivaniševića, inače stalno viče na svoj tim. Srpski teniser se poslije izvinio svom treneru.

“Kakvo putovanje za moju porodicu, za moj tim, za mene… Ne znam odakle početi. Ništa ne uzimam zdravo za gotovo. Znam da ponekad morate tolerirati i najgore strane mog karaktera, i na terenu i izvan njega. Cijenim ljubav, strpljenje i podršku koju mi dajete”, govorio je Đoković, a onda uz smijeh pogledao u Ivaniševića:

“Zašto se smiješ, Gorane? Ne znam hoćeš li mi ikad oprostiti za ono što sam vam radio sve ove godine, ali moram ponoviti da je ovaj trofej vaš koliko i moj. Hvala vam iz dubine duše.”

Izjednačio rekord Rafaela Nadala

Srpski teniser pobijedio je Stefanosa Tsitsipasa 6:3, 7:6 (4), 7:6 (5). Tako je izjednačio rekord Rafaela Nadala od 22 osvojena Grand Slam turnira, što je rekord u svijetu tenisa.

U prvom setu je Đoković rutinski došao do 6:3, u drugom je uslijedio mnogo veći otpor grčkog tenisera. Kod rezultata 5:5 imao je Tsitsipas prvu break loptu na meču, ali nije ju iskoristio. Uslijedio je tie-break, u kojem je jače živce pokazao Srbijanac (7:4).

Odlično je Tsitsipas otvorio treći set, napravio break, ali već u sljedećem gemu, na svoj servis izgubio. I dozvolio Đokoviću da vrati stvari na početak i izjednači na 1:1.

Zatim su obojica osvajala “svoje” gemove, uslijedio je novi tie-break. Ponovo je Đoković pokazao više vještine i smirenosti, nadigrao Grka (7:5) te osvojio i treći set za konačno slavlje na terenu Rod Laver Arene, piše Raport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh