Tenis

Nadal ne strahuje od Novaka: Pobjeđuje uvijek najbolji

​Rafael Nadal kaže da je spreman za odbranu trofeja na Australijan openu.

Iako zna da je to teritorija Novaka Đokovića, koji je na prvom grend slemu sezone osvojio rekordnih devet titula, Španac je uvjeren u svoju igru, pišu Nezavisne.

Nadal će uskoro igrati na Junajted kupu kao dio španskog tima, a sve u sklopu priprema za grend slem u Melburnu na kom brani trofej.

Pošto je diplomatski rekao da je “povratak Novaka dobar za navijače i tenis”, Španac je bio pomalo zagonetan u odgovoru na pitanje kakve su mu šanse.

“Hajde da vidimo. Onaj ko je najbolji na terenu uvijek pobjeđuje”, rekao je Nadal.

Na Junajted kupu će mu prvi protivnik biti Britanac Kameron Nori. Od početka sezone dakle jaki izazovi.

“Najveći motiv mi je da sezonu započnem dobro. Uvijek je važno da se dobro krene, barem za mene i moje samopouzdanje. Posljednjih nekoliko mjeseci nisu bili laki za mene. Sada mi je najvažnije da vratim taj pozitivan osjećaj na terenu, da se takmičim. Nadam se da ću uspjeti. Spreman sam da se do dogodi, ali polako, da vidimo”, oprezan je Nadal.

Ne želi da razmišlja o tome kada će se povući iako je svjestan da se taj dan bliži.

“Ne bih da razmišljam tako kao da mi je ovo posljednji dolazak ovdje. Srećan sam zbog onog što radim, činim sve da nastavim u tom smjeru”, zaključio je Nadal.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh