Tenis

Može li Krajinović srušiti Kirjosa?

U tri dosadašnja dvoboja Kirjos je izašao kao pobjednik

Srbijanci Novak Đoković i Miomir Kecmanović su u srijedu izborili plasman u treće kolo Vimbldona, dok danas (13.30 sati) šansu ima i Filip Krajinović. Rival nimalo lak – Nik Kirjos. Nikada se ne zna na koju će nogu da ustane nestašni dečko svjetskog tenisa. Kada je u formi, Ozi može daleko, posebno na travi gdje do izražaja dolazi njegov snažan servis. Iako je Krajinović bolje plasiran na ATP listi od Kirjosa, ulogu favorita ima Australijanac.

U tri dosadašnja dvoboja Kirjos je izašao kao pobjednik. Krajnović je osvojio samo set. Doduše, posljednji put su igrali prije sedam godina u portugalskom Istbornu. Ozi je bio bolji sa 2:0 u setovima.

Srbijanski teniser je u dobroj formi. Prije desetak dana, Krajinović je igrao finale Kvinsa u Londonu. Nije uspio da stigne do krune koja je otišla u ruke Matea Beretinija, prošlogodišnjeg finaliste Vimbldona, koji je morao da se povuče sa najprestižnijeg turnira na svijetu zbog koronavirusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh