Tenis

Medvedev: Nadam se da me neće sankcionisati, samo želim da igram tenis

Teniske oranizacije ATP i WTA su osudile invaziju Rusije na Ukrajinu, a ruski sport je na ogromnom udaru u cijelom svijetu.

Danil Medvedev - AFP

Prvi teniser svijeta, Danil Medvedev, nije siguran hoće li mu biti dozvoljeno da se takmiči u budućnosti zbog sankcija koje se uvode ruskim sportistima, a koje su svakim danom sve strožije.

Teniske organizacije ATP i WTA su osudile invaziju Rusije na Ukrajinu, a ruski sport je na ogromnom udaru u cijelom svijetu.

– Teško je pričati o tome, jer samo želim da igram tenis. Želim da promovišem ovaj sport, ono što ja radim. Situacija je trenutno takva da to mogu samo kao neutralni sportista, rekao je Medvedev.

Medvedev strahuje da će uskoro biti zabranjeno i sportistima u pojedinačnim sportovima da se takmiče.

– U nekim sportovima je donijeta takva odluka. Ali tenis je možda drugačiji od ostalih, jer ga igraju pojedinci koji žive na različitim mjestima na svijetu. Mogućnost postoji, ali se nadam da se to neće dogoditi, rekao je Rus, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh