Tenis

Američki teniser Reilly Opelka srušio teniski rekord star 32 godine

Američki teniser Reilly Opelka uz pomoć sunarodnjaka Johna Isnera postao je jučer vlasnik zanimljivog rekorda na ATP Touru.

Reilly Opelka - Reuters

Opelka je, naime postao vlasnik najdužeg dobijenog tie-breaka u historiji ATP toura koji je stojao od 1990. godine. Opelka je osvojio set protiv Isnera tek u 46. poenu, a krajnji rezultat tie-breaka bio je 24:22.

Prijašnji rekord po broju odigranih poena u ‘tie-breaku’ iznosio je 38 poena, a postavljen je čak sedam puta. U dva navrata je na terenu bio Goran Ivanišević i oba puta su mu ti ‘tie-breakovi’ donosili pobjedu: 1993. u prvom kolu US Opena protiv Kanađanina Daniela Nestora i 1997. u polufinalu turnira u londonskom Queen’s Clubu protiv Britanca Grega Rusedskog.

Opelka je na putu do pobjede odservirao 39 asova, 18 više od 36-godišnjeg veterana Isnera, a iskoristio je svoju osmu meč-loptu.

Opelka je Isnera savladao u dva seta na ATP turniru u Dallasu. Krajnji rezultat glasio je 7:6, 7:6.

Opelka će u svom četvrtom finalu tražiti put prema trećem naslovu, a suparnik će mu biti Jenson Brooksby koji je u drugom polufinalu svladao Marcosa Girona sa 6-4, 6-7 (4), 7-6 (5). prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh