Tenis

Del Potro najavio kraj karijere

Argentinski teniser Huan Martin Del Potro najavio je da će završiti karijeru na predstojećem turniru u Buenos Ajresu.

Huan Martin Del Potro - Twitter

Nekadašnji šampion US Opena, čovjek koji je u Londonu i Riju spriječio Novaka Ðokovića da osvoji olimpijsku medalju, vratit će se naredne nedjelje na teren poslije dvije i po godine pauze zbog povrede, ali je najavio kraj karijere.

“Ovo je jedna od najtežih poruka koju ću prenijeti. Znam da ljudi očekuju da se vratim tenisu, ali ovo je možda više oproštaj nego povratak. Moje koljeno mi postaje noćna mora, već nekoliko godina pokušavam, kroz razne tretmane, kod različitih ljekara, da popravim stvari, ali nisam našao rješenje. Nikada nisam razmišljao da se povučem iz svijeta tenisa bez prilike da se oprostim, a ne mogu da zamislim bolji turnir od Buenos Ajresa da to uradim”, rekao je Del Potro na konferenciji za medije, prenose Tanjug.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh