Tenis

Novak Đoković nakon preokreta izborio plasman u polufinale Roland Garrosa

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković posljednji je učesnik polufinala Roland Garrosa nakon pobjede nad Pablom Carreno-Bustom rezultatom 3:1, po setovima 4:6, 6:2, 6:3 i 6:4.

Novak Đoković - HelloMagazine.com

Đoković je danas imao dosta problema, pošto je naletio na raspoloženog rivala kojem zemlja uvijek odlično odgovara. Također, prvi teniser svijeta se mučio sa povredom, ali je ipak uspio napraviti preokret, piše “SCsport“.

Carreno-Busta je osvojio prvi set rezultatom 6:4, a onda dobro krenuo i u drugi, no Đoković od tog trenutka prebacuje u ‘brzinu više’ i pravi preokret vrijedan polufinala francuskog Grand Slam turnira.

Tu će Novak igrati protiv Stefanosa Tsitsipasa koji je rezultatom 3:0 (7:5, 6:2 i 6:3) bio bolji od Andreya Rubleva danas. U drugom polufinalnom paru sastaju se Diego Schwartzman i Rafael Nadal.

Kada su dame u pitanju, odigrana su posljednja dva polufinalna duela. Petra Kvitova je sa dva puta po 6:3 bila bolja od Laure Siegemund, dok je Amerikanka Sofia Kenin bila bolja od svoje sunarodnjakinje Danielle Rose Collins rezultatom 2:1 (4:6, 6:4 i 6:0).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh