Tenis

Novak Đoković sa porodicom meditirao pored bosanske “piramide”

Đokovići borave u posjeti Bosni i Hercegovini.

Novak Đoković meditirao na Visočici sa Semirom Osmanagićem - Radiosarajevo.ba

Novak Đoković je u trodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini, a posebno ga zanimaju bosanske piramide i rad doktora Semira Osmanagića. Naravno, nezaobilazan dio ture bila i meditacija na planini Visočici koju u Visokom popularno zovu ‘piramida Sunca’. Ona se uzdiže iznad bosanskog srednjovekovnog grada i plijeni pažnju dominantnim položajem, prenosi “Alo!“.

Đoković je zajedno sa roditeljima i u društvu prvog čovjeka arheološkog parka Semira Osmanagića, posjetio upravo Visočicu i na njoj odlučio da malo meditira.

Svojevremeno je Đoković o meditaciji rekao:

Zamislite da da je vaš um čisto nebo, a vaše misli su oblaci. Oblaci konstantno prolaze, ali oni nisu vaš um – ako se povežete odmah sa oblacima, vaš um gubi percepciju tog čistog neba. Isto je kao sa gužvom – ako se odmah povežeš sa kolima i svime što se događa, nisi u stanju da sagledaš sve iz šire perspektive. A važno je sagledavati stvari iz te perspektive jer onda možeš da biraš misli i emocije sa kojima želiš da se povežeš. Zato je meditacija tako važna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh