Tenis

Američka teniserka: Đokoviću je lako pričati kad je zaradio 150 miliona

Novak Đoković izjavio je kako će se US Open teško održati zbog rigoroznih pravila uslijed pandemije korona virusa.

Daniele Kolins - WTA

Smatra da će teniseri biti u problemima jer bi morali spavati na aerodromu i njegov stav je odmah naišao na osudu američke teniserke Daniele Kolins, prenose “Nezavisne“.

Ona je na Instagramu napisala svoj stav.

“Novače, ovo je vrlo kontradiktorno u odnosu na tvoj prethodni komentar kako bi teniseri koji su u top 100 trebali donirati novac onima slabije plasiranim. Niko nije zaradio nikakav novac od februara. Sad imamo veliku šansu na US Openu, čiji čelnici žele da se turnir održi s nekim striktnim sigurnosnim pravilima kako bi se svi osjećali sigurno”, napisala je 26-godišnjakinja i dodala:

“Ovo je velika šansa za igrače da krenu zarađivati novac, a sada imamo tenisere iz vrha koji govore kako je dovođenje jednog člana stručnog štaba sa sobom teško ostvarivo jer neće biti u mogućnosti povesti cijelu pratnju. Ako je tako sigurno i ako USTA, WTA i ATP urade sve kako bi zaštitili zdravlje tenisera, onda mislim da bi ih trebalo podržati. Lako je nekom ko je zaradio 150 miliona dolara u karijeri govoriti drugima što da rade sa svojim novcem, a onda odbiti igrati US Open.”

Kolins je trenutačno 51. igračica svijeta i smatra da bi Srbin trebao podržati US Open.

“Većina tenisera, među kojima sam i ja, ne putuje na turnire s velikom pratnjom i nama je potrebno da turniri počnu. Bilo bi lijepo kada bi najbolji tenisač na svijetu podržao ovu priliku, a ne da sve kvari.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh