Tenis

Damir Džumhur: “Ovaj put protiv Federera želim malo više”

Bh. teniser Damir Džumhur vjeruje da može danas odigrati dobar meč protiv jednog od najboljih tenisera ikada Rodžera Federa. Oni će se sastati u drugom kolu US opena, a meč bi trebalo da počne oko 19.30.

No image - Haber.ba

Imam razloga da se nadam da mogu odigrati dobar meč protiv Rodžera. Ove godine nisam imao šanse da igram puno mečeva sa teniserima tog nivoa. Igrao sam na početku godine sa Novakom Đokovićem, prije Rolan Garosa sa Stanom Vavrinkom i to su, osim mečeva sa Stefanosom Cicipasom ili Gaelom Monfisom, jedini mečevi sa top igračima ove sezone“, rekao je Džumhur i dodao:

Dva puta sam igrao sa Federerom, pružio sam solidne partije, a ovaj put želim malo više. Želim, ne samo da odigram dobar meč, nego da i rezultatski bude dobro. I koliko god forma nije sjajna, mislim da se mogu nadati dobrim rezultatima do kraja godine, a znam da ukoliko odigram dobro i onako kako sam igrao na trenizima ovih dana rezultat može biti povoljan za mene. Ovo će biti dobra prilika da pokažem gdje sam trenutno i koliko mogu do kraja sezone.

Najbolji bh. teniser u prvom kolu turnira u Njujorku je savladao Francuza Eliota Benšetrita sa 4:6, 6:2, 6:3, 6:0. Kaže da je na početku bio nervozan jer je znao da može da igra puno bolje nego što je igrao na startu meča, te da je bio pod pritiskom.

Postojao je pritisak, što je razumljivo s obzirom na cijelu godinu koja je bila puna loših stvari – povreda, nedostatka samopouzdanja, manjka turnira i mečeva, otkazivanja turnira zbog povreda… Zbog toga sam gubio samopouzdanje koje dosta utiče na moju igru. Nisam bio u svojoj pravoj formi, ali moram da kažem da mi je godila promjena trenera odnosno anagažovanje Petra Popovića s kojim sam počeo da radim na nekim stvarima. Napredak postoji, možda rezultati neće biti vidljivi u narednih mjesec – dva, ali znam da za neke stvari treba vremena. Mislim da idemo pravim putem i najbitnije je da smo obojica veoma profesionalni i da znamo čemu težimo“, istakao je Džumhur, prenose “Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh