Tenis

Džumhur savladao Wawrinku za četvrtfinale turnira u Ženevi

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur savladao je u 2. kolu ATP turnira u Ženevi Švicarca Stana Wawrinku sa 2:1 u setovima (3:6, 6:3, 6:4).

Slanislas Wawrinka - Telegraph.co.uk

Bio je to kvalitetan meč koji je ponudio veliku borbu, a prvi set je otišao na stranucu švicarskog tenisera koji je napravio jedan break i dobio ga sa 3:6.

U drugom setu Džumhur je napravio break za 3:1, ali Wawrinka je uzvratio automatskim rebreakom. Ipak, Damir je u osmom gemu ponovo oduzeo servis protivniku, a nakon što je spasio jednu break loptu u narednom servis gemu sa 6:3 je odveo meč u odlučujući treći set.

Treći set počeo je breakom Švicarca, ali Damir je uspio da se vrati i poravna na 3:3. Već u narednom gemu napravio je novi break i poveo je sa 4:3, a do kraja je sigurno sačuvao servis za veliki preokret i pobjedu nad trostrukim GS šampionom, piše “SCsport“.

Džumhur će u četvrtfinalu igrati sa Raduom Albotom iz Moldavije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh