Rukomet

BiH – Nizozemska 20:36: “Zmajevi” ostali bez šansi za prolazak!

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u drugom kolu Evropskog prvenstva u Njemačkoj snage je odmjerila sa selekcijom Nizozemske i na kraju doživjela veoma težak poraz. Naš tim je poražen rezultatom 20:36.

Poveo je naš tim na startu susreta preko Mirka Hercega, ali su se Nizozemci preko nezgodnog Danija Baijensa veoma brzo vratili. Vezao je ovaj rukometaš četiri gola i odveo Nizozemce na 2:7.

Benjamin Burić je na startu susreta vezao dvije odbrane, ali je Bart Ravensbergen uzvratio sa četiri i imao 60% uspješnosti u prvih 15 minuta.

Naš tim je upao u veoma poznatu “crnu rupu” i to je u prvom poluvremenu napravilo razliku.

Mučili su se naši rukometaši, teško su dolazili u priliku za postizanje pogotka, a selektor Smajlagić je bio veoma nezadovoljan. To je rezultiralo i sa dva pozvana time-outa za nepunih 20 minuta igre. O našoj nemoći najbolje govori činjenica da je naš tim više od 10 minuta bio bez postignutog pogotka i sa svega dva gola nakon 17 minuta igre.

Crnu seriju našeg tima prekinuo je Vladan Đurđević, ali nije to mnogo pomoglo našem timu. Igrali su Zmajevi očajno u napadu, prodavali su lopte protivnicima, pravili tehnike greške, a lopte koje su prolazile ka golu lako je kupio Bart Ravensbergen.

Prvo poluvrijeme Baijens i ten Verlde postigli su po pet golova za Nizozemce, dok je u našem timu Davidović postigao tri gola za 30 minuta.
Dosta loše i u drugom dijelu

Gotovo isto nastavljeno je u drugom poluvremenu. Mučio se naš tim u napadu, a Nizozemci bi to po pravilu kažnjavali bez većih problema.

Selektor Nizozemske veliku prednost iskoristio je i da odmori neke od igrača i tako spremi tim za posljednji meč sa selekcijom Švedske. Iskoristio je to donekle naš tim i postigao nešto veći broj pogodaka u drugom dijelu.

Najefikasniji igrač susreta bio ten Velde sa 9 golova, a pratio ga je Baijens sa 8, dok je Benghamen dodao 3 gola.

U našem timu najefikasniji bio je Davidović sa 4, dok su Panić i Hadžić postigli po tri gola.

Naš tim će nastup na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta odmjeriti sa selekcijom Gruzije, a ta utakmica je na rasporedu u ponedjeljak, piše bosniainfo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh