Rukomet

Rukometni Zmajevi se vratili u domovinu: “Bili smo blizu u svakoj utakmici”

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine prvi put u historiji igrala je na Evuropskom prvenstvu.

Bilal Šuman - YouTube

Izabranici selektor Bilala Šumana danas su stigli u našu zemlju iz norveškog Trondhajma, a na Međunarodnom aerodromu u Sarajevo dočekali su ih najvatreniji navijači i članovi porodica.

“Ostaje nam svima ovdje žal jer smo smatramo da smo bili blizu u svakoj utakmici. Sami sebe smo pobijedili u toj utakmici protiv Portugala, međutim ispalo je tako. Bože moj. Protiv Francuske možemo biti zadovoljni tim prvim poluvremenom, ali u drugom je došao je do izražaja njihov kvalitet i širina klupe. Sve u svemu, za momke nemam nikakvih primjedbi. Očito je postojala velika želja, pokazali su veliku borbenost. Možda i u toj ogromnoj želji smo i izgorili. Međutim, evo, osjetili smo kako izgleda Evropsko prvenstvo. Ako Bog da, bit će ih još”, piše “SCsport“.

Govoreći o budućnosti, Šuman je istakao:

“Ide taj baraž za SP, vidjet ćemo kako i to izgleda. Što se same ekipe tiče, bit će tu i nekih novih lica uskoro. Taj cilj, ta vizija naše reprezentacija je u tome da napravimo kontinuitet učešća na velikim takmičenjima”, kazao je selektor Zmajeva te dodao:

“Momcima mogu da poželim sve najbolje, dobru igru u njihovim klubovima. Vidimo se uskoro ponovo”.

Za kraj je prokomentarisao i (dez)informaciju da Lasse Boresen napušta stručni štab reprezentacije BiH.

“Ne znam odakle ta informacija. Ja bih prvi znao da Lasse odlazi. On je tu. Ne znam kako će sve to da bude, iskreno se nadam da će se olakšati rad reprezentaciji i kancelariji Rukometrnog saveza. Trebamo s optimizmom gledati na sve što dolazi”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh