Rukomet

Šuman: Očekujemo slavlje u utakmici protiv Finske

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u dvorani Mejdan u Tuzli dočekuje selekciju Finske u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

No image - Haber.ba

U bh. taboru ponosno nose ulogu favorita u ovom susretu iz kojeg se nadaju osvajanju dva boda.
Selektor rukometne reprezentacija BiH Bilal Šuman predstojeći susret ocjenjuje jednim od najvažnijih u ovom trenutku, naglasivši da je izuzetno važno da se uzmu dva boda, piše “Klix.ba“.

“U protekloj utakmici protiv Finske imali smo prvo poluvrijeme, sutra je drugo. Ono što smo željeli uraditi postigli smo, odnosno da imamo dva boda. U Tuzli smo došli sa mnogo optimizma. Pokušat ćemo sve napraviti kako bismo ostvarili krajnji cilj, odnosno da odigramo dvije utakmice i da završimo ovaj dio kvalifikacija pozitivno”, rekao je Šuman.

Bh. Zmajevi u Finskoj su pokazali svoj kvalitet, iako su igrali znatno oslabljeniji u odnosu na protivničku ekipu.

“Protekla utakmica je bila teška za igrati, ali smatram da će ova druga biti mnogo lakša. Očekujem da smo favoriti i da ćemo sutra slaviti protiv selekcije Finske”, naveo je Šuman.

Što se tiče igračkog kadra, trenutno je upitan Tomislav Nuić zbog povrede koljena, a na njegovo mjesto dolazi Enes Keškić.

Najbolji u bh. redovima u utakmici u Finskoj bio je Nikola Prce koji je postigao deset golova. Sa velikim entuzijazmom stigao je u Tuzlu.

“Kao što je rekao trener, prvo poluvrijeme smo riješili u našu korist, a sada je pred nama druga utakmica i sigurno smo favoriti. Mislim da će sutra sve biti kako treba, a nakon što dobijemo Fince sigurno smo treći u grupi, ali nam je sve otvoreno kako bismo bili i prvi ili drugi. Ali, to su utakmice koje nam idu u junu”, naveo je Prce.

Rukometaš Mirsad Terzić sutra očekuje kvalitetan susret u Mejdanu.

“Utakmica u nedjelju je trenutno najbitnija i bez ikakvih kalkulacija idemo na bodove”, istakao je Terzić.

Utakmica između selekcija BiH i Finske na rasporedu je sutra od 17 sati u dvorani Mejdan u Tuzli.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh