Ostali sportovi

Vaterpolisti BiH slavili protiv Velike Britanije!

Reprezentacija BiH u vaterpolu je dobila historijsku šansu da bude domaćin kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Kvalifikacije za U19 Evropsko prvenstvo su zvanično počele jučer u Trebinju.

Vaterpolisti BiH slavili protiv Velike Britanije! - Vijesti.ba

Naši momci savladali su Finsku s ubjedljivih 20:10. To je bila prva pobjeda za bh. vaterpoliste u historiji u zvaničnim utakmicama.

Sjajnu predstavu su bh. vaterpolisti pružili i danas. Naši momci slavili su protiv Velike Britanije sa 12:9.

To je druga pobjeda za naše vaterpoliste u kvalifikacijama.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je domaćin, a u Grupi A osim Velike Britanije i Finske, igraće još s Francuskom i Češkom.

Na Evropsko prvenstvo prolaze dvije najbolje plasirane ekipe, a prvenstvo će se održati u septembru u Burgosu u Bugarskoj.

Kvalifikacije se održavaju do 17.3. na Zatvorenom olimpijskom bazenu u Trebinju, a ulaz je slobodan.

Iza naše reprezentacije je 25 dana priprema za ovo takmičenje pod vodstvom selektora Nonkovića, te se očekuje da našu državu predstave u najboljem svjetlu.

Sve utakmice se mogu pratiti uživo putem YouTube kanala LEN European Aquatics, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh