Ostali sportovi

Velibor Pudar: “Ja se zovem Lana, u Bosni me zovu – zlato”

Lana Pudar osvojila je jučer zlatnu medalju na World Aquatics Junior Swimming Championships Netanya 2023 u Izraelu.

Lana Pudar - hayat

Lana je finale plivala u disciplini 200m delfin. Dionicu od 200 metara isplivala za 2:07:20 i tako stigla do zlata.

Lana se obratila nakon osvojenog prvog mjesta kratkom izjavom.

– Sretna sam, nemam riječi. Naporan rad se isplatio. Ovo je veoma bitno iskustvo za mene, uoči predstojećih Olimpijskih igara u Parizu, rekla je Lana.

Konkurenciju je ostavila daleko iza sebe, druga je bila Australka Bella Grant s vremenom 2:08.97, dok je treća bila Paola Borrelli iz Italije s vremenom 2:10.89.

Nakon njene pobjede, na Facebooku se oglasio Lanin otac Velibor Pudar, proslavljeni golman Veleža.

On je napisao: “Juniorska svjetska prvakinja… Ponos BiH” te dodao fotografiju Lane uz opis: ‘Ja se zovem Lana, a u Bosni me zovu zlato’, što je izazvalo na stotine reakcija i komentara njegovih pratioca.

Podsjetimo, najbolja bh. plivačica Lana Pudar plasirala se danas u polufinale discipline 50 metara delfin na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Izraelu.

Mostarka je svoju kvalifikacionu utrku završila s vremenom 26.87, osvojivši drugo mjesto u svojoj grupi i ukupno treće mjesto. Samim time izborila je plasman u polufinale Svjetskog juniorskog prvenstva.

Polufinalna utrka je na rasporedu danas u 18 po lokalnom vremenu, a po našem vremenu u 17 sati.

Ukoliko izbori finale, za novu medalju Lana će plivati sutra u 17.17 sati, pišu Vijesti.ba.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh