Ostali sportovi

Zmajice u Zenici poražene od Švedske

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je poraz u zeničkoj Areni “Huseijin Smajlagić” od ekipe Švedske u okviru CEV Zlatne lige rezultatom 3:2 u setovima.

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH - Odbojkaški savez BiH

Naš tim je poražen iako je imao prednost od 2:0. Rezultat po setovima glasio je 25:21, 25:17, 13:25, 16:25, 8:15.

Krenula je Švedska dosta agresivno na startu susreta, gotovo polovinu seta imala prednost, ali je naš tim predvođen domaćom publikom uspio ostvariti najprije kontrolu, a potom i prednost i riješiti set u svoju korist rezultatom 25:21.

U drugom setu izabranice Stevana Ljubičića pokazale su još bolju igru, krenule veoma jako od samog starta i na kraju slavile sa 25:17. Mnogo je ovoj ekipi značio povratak Ajle Paradžik i Dajane Bošković.

Treći set donio je i značajan pad naše ekipe, an a kraju su Šveđanke slavile sa 13:25.

Dosta slična situacija viđena je i u četvrtom setu. Nije se naš tim uspio oporaviti, pa su tako Šveđanke praktično veoma lako uspjele slaviti sa 16:25 i poravnati rezultat.

U petom, odlučujućem setu, Švedska je na krilima sjajnih igara u prethodna dva seta uspjela slaviti sa 8:15 i tako riješiti meč u svoju korist.

Podsjećamo, naš tim je u prva dva kola upisao dva gostujuća poraza protiv Švedske i Belgije, a selektor Ljubičić je već ranije istakao kako će ovaj turnir koristiti i kao pripremu za Evropsko prvenstvo.

Naredni meč naša ekipa igra protiv Belgije za četiri dana, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh