Ostali sportovi

Privremeno prekinuta trka Beograd-Banja Luka: Palo preko 60 biciklista

Treća etapa biciklističke trke Beograd – Banja Luka prekinuta je zbog pada velikog broja biciklista.

trka- Facebook

Jedan od organizatora trke Vladimir Kuvalja oglasio se na Facebooku, na zvaničnoj stranici trke, istakavši da je došlo do pada više desetine biciklista na etapi od Doboja do Prijedora.

“Zbog pada preko 60 biciklista, trka je zaustavljena na par minuta. Fair-play čela kolone, čekaju ostale bicikliste da se vrate u karavan. Kao što vidite, stotine biciklista je ispred, veliki pad je bio – rekao je Kuvalja, prenosi srpskainfo.

Podsjetimo, umjesto reprezentacije Bosne i Hercegovine mjesto na utrci Beograd – Banja Luka je dobio tim “Republika Srpska”, koji u svom sastavu ima samo jednog državljanina BiH, odnosno jednog biciklistu s područja RS, dok su svi ostali strani biciklisti.

“Zastavom pod kojom je ovaj tim predstavljen je nezakonit amalgam koji skrnavi zastavu Bosne i Hercegovine”, naveli su tada iz Biciklističkog saveza BiH. prenosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh