Ostali sportovi

Džošua će zaraditi deset puta više od Frenklina

Nije ga uspio nokautirati, ali dobro zaraditi jeste

Entoni Džošua (Anthony Joshua) vratio se u akciju pobjedom na bodove nad Džermejnom Frenklinom (Jermaine Franklin) i tako vratio samopouzdanje nakon dva uzastopna poraza od Oleksandra Usika.

Džošuaa (33) kojeg je Usik savladao u septembru 2021. i avgustu 2022., izgubio je ujedinjene naslove u teškoj kategoriji u prvoj od tih borbi i nije uspio vratiti pojaseve u drugoj.

AJ nije sinoć Frenklina uspio nokautirati, ali dobro zaraditi zaraditi jeste.

Prema dostupnim informacijama, 29-godišnji Frenklin dobio je približno 800.000 funti za meč i kako se govori sa sponzorskim ugovorima ta cifra bi mogla narasti na od milijun funti.

Džošua će zaraditi kada se sve sabere oko 10 miliona funti ili bolje rečeno 10 puta više od Frenklina.

Treba reći da se nije radilo o meču za titulu i da je u prošlom svom ogledu da je bila borba za pojas protiv Usika Džošua zaradio 33 miliona funti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh