Ostali sportovi

Nastavljen niz uspjeha konjičkih sportista u 2022.godini

Za Grad Konjic i sport u ovom gradu 2022.godina ostat će upamćena po historijskim uspjesima Fudbalskog kluba Igman, Fudbalskog kluba Klis, Futsal kluba Konjic…

Nastavljen niz uspjeha konjičkih sportista u 2022.godini - vijesti.ba

Za Grad Konjic i sport u ovom gradu 2022.godina ostat će upamćena po historijskim uspjesima Fudbalskog kluba Igman, Fudbalskog kluba Klis, Futsal kluba Konjic, te drugih sportskih kolektiva i pojedinaca koji su u Konjic donijeli zlatne medalje i pehare.

Tom nizu posljednjih dana pridružili su se Adnan Alagić, koji je nedavno osvojio PRO CARD u IBFF-u i time postao prvi Bosanac i Hercegovac koji je pobjedio na najvećem takmičenju u bodybuildingu i fitnessu, i Almira Lizde, koja je na Svjetskom prvenstvu u powerliftingu u disciplinideadlift peti put osvojila zlato, odnosno odbranila titulu svjetske prvakinje.

Tim povodom gradonačelnik Konjica Osman Ćatić sa saradnicima upriličio je prijem za Adnana Alagića i Almiru Lizde i njenog trenera Almira Karkelju.

-Čestitamo našim sportistima i njihovim trenerima na izuzetnim rezultatima koje ostvaruju. Gradska uprava opredjeljena je da kroz javne pozive i budžet podržava odlaske sportista na prvenstva i takmičenja, te nagrađuje najuspješnije, što ćemo činiti i u budućnosti. Uspjesi naših sportista u Konjic, osim medalja i pehara, donose i neke nove sportske priče, takmičenja koja privuku sportiste iz cijelog svijeta, na što smo posebno ponosni – kazao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, koji je sportistima poželio mnogo uspjeha i na budućim takmičenjima.

Ovom prilikom sportisti su se zahvalili Gradskoj upravi i gradonačelniku Ćatiću na podršc,i koju imaju tokom priprema i nastupa na takmičenjima, te nagradama koje Grad Konjic dodjeljuje za najuspješnije konjičke sportiste, prenose Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh