Ostali sportovi

Enes Garibović iz Hrvatske pobjednik karate takmičenja „TOP TEN“

Karate takmičenje “TOP TEN” na kojem su učešće uzeli neki od najboljih karatista svijeta
održano je u dvorani Goran Čengić na Grbavici, a pobjednik takmičenja je predstavnik Hrvatske Enes Garibović.

U organizaciji karate kluba “Respect” u našu zemlju su po prvi put stigli najuspješniji karatisti svijeta i olimpijci, a prisutni gledaoci su u sjajnoj atmosferi uživali u borbama.

Najuspješniji borac bio je Enes Garibović iz Hrvatske, drugo mjesto pripalo je Konstantinos Mastrogiannisu iz Grčke, dok su trećeplasirani bili Anđelo Kvesić iz Hrvatske i Asiman Gurbanli iz Azerbejdžana.

“Utisci su fenomenalni, pod dojmom sam od jučer kada nas je organizator vrhunski dočekao.
Ovdje su karate zvijezde, sama elita karatea. Svaka čast na spektaklu, svaka čast publici,
popunjena dvorana, navijanje, sve nas je to motiviralo dodatno.

Ponosan sam što sam prvi osvajač ovog turnira, čestitam i predstavniku Grčke koji je osvojio drugo mjesto i kolegi iz reprezentacije Kvesiću. Nadam se da će ovaj turnir postati tradicionalni, moram spomenuti i idejnog tvorca Nermina Potura i čestitati svima iz organizacionog odbora”, kazao je Enes Garibović, osvajač turnira.

Pohvale za organizaciju stigle su od svih prisutnih, a gledaoci su putem FACE televizije mogli gledati borbe direktno. Na turniru je bio prisutan veliki broj zvanica, Nj.E. Makoto Ito, ambasador Japana, Nj.E. Ivan Sabolić, ambasador Republike Hrvatske. Nj.E. Ekrem Ebibi, ambasador Republike Sjeverne Makedonije, načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović, Ministar kulture i sporta Samir Avdić koji je i zvanično otvorio ovaj turnir, te brojni drugi gosti.

“Završen je dugo očekivani turnir, utisci se još nisu slegli. U narednom periouz imat ćemo
pravu sliku šta smo doveli u Sarajevo i kakav je značaj, promocija i uspjeh za ovako mlad klub kao što je Karate klub Respect.
Publika je uživala, u punoj dvorani bili su atraktivni mečevi, i bilo je neizvjesno do samog kraja. Želim još jednom da se zahvalim svima koji su pomogli da se ovo takmičenje održi, svim volonterima koji su iznijeli prvi dan.

Već sutra nas očekuje drugi dan i takmičenje Grand Prix Sarajevo 2022 na kojem će učestvovati veliki broj takmičara”, istakao je Nermin Potur, idejni tvorac takmičenja i predsjednik organizacionog odbora.

Sutra se nastavlja drugi dan takmičenja pod nazivom “Grand Prix Sarajevo 2022” na kojem
će učestvovati veliki broj takmičara u šest kategorija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh